Передплата 2024 «Добра кухня»

Сам себе підірвав: МВС Білорусі заявило про першого загиблого під час протестів

  • 13.08.2020, 09:35
  • 676

У Мінську під час протестів 10 серпня загинула людина. Першу жертву підтвердило МВС

Інцидент стався на проспекті Притицького, повідомила пресслужба відомства в соцмережах. Силовики стверджують, що чоловік «намагався кинути невстановлений вибуховий пристрій у сторону правоохоронців» і він нібито вибухнув.

Однак, за даними опозиційних Telegram-каналів, міліціонери закидали людей світлошумовими гранатами. Одна з них і стала причиною загибелі людини.

«Не було помічено жодного коктейлю Молотова у протестувальників. Імовірно, чоловіка підірвали світлошумовою гранатою, яку кинули під ноги», — пише «Беларусь головного мозга». Цю версію підтверджують й інші Telegram-канали.

Читайте також: «Силовики добивали тих, хто впав»: свідок розповів про зіткнення у Білорусі

Правоохоронці зі свого боку стверджують: «Під час масових заворушень у Мінську на проспекті Прітицького, натовп будував барикади для блокування руху. Під час протистояння зі спецназом, який прибув для деблокування площі, один із протестувальників намагався кинути невстановлений вибуховий пристрій в сторону правоохоронців. Він вибухнув у руці, чоловік отримав травми, несумісні з життям».

Додамо, точна кількість жертв невідома. 10 серпня опозиційні ресурси, зокрема NEXTA Live, повідомили про трьох загиблих на протестах у Бресті. Офіційних даних немає.

Схожі новини