Передплата 2024 ВЗ

Ювілейна «лігоєвропівська» перемога «гірників»

«Шахтар», перемігши у Гельзенкірхені швейцарський «Базель» з рахунком 4:1, 3-й раз у своїй історії вийшов до півфінальної стадії єврокубкових турнірів, у тому числі втретє до Ліги Європи/Кубка УЄФА

Перемога над «Базелем» стала для «Шахтаря» ювілейною, 50-ю (!), здобутою в рамках другого за рангом єврокубкового турніру.

Підопічним Луїша Каштру додав впевненості швидкий гол, який кра­щий бомбардир «гірників» Жуніор Мораєс забив вже на 2-й хвилині матчу, замкнувши головою передачу з кутово­го від Марлоса. Українська команда про­довжувала більше контролювати м’яч, і другий гол не забарився. Марлос зно­ву став автором гольової передачі, якою цього разу скористався Тайсон. Після його «пострілу» м’яч рикошетом від за­хисника опинився у воротах Джордже Ні­коліча. Рахунок ще у першому таймі міг стати розгромним, але після удару Мар­коса Антоніо м’яч влучив у хрестовину воріт «Базеля».

У другому таймі гравці «Базеля» нама­галися вирівняти гру, проте серйозних моментів біля воріт Андрія П’ятова так і не виникало. Натомість «гірники» знову забили гол. Тайсона збили у штрафному, і Алан Патрік чітко реалізував пенальті. Згодом захисник «гірників» Додо завер­шив флангову атаку влучним ударом ни­зом у дальній кут воріт «Базеля». І лише в компенсований час швейцарці провели гол «престижу», коли Рікі ван Волфсвін­кел замкнув передачу у незахищений кут воріт «Шахтаря». Відзначимо вдалий де­бют у єврокубках 21-річного захисника «гірників» Валерія Бондаря.

Після гри Луїш Каштру зазначив: «Під­ходячи до матчу, ми ні в якому разі не ду­маємо про те, на якій хвилині нам по­трібно забити: на другій, двадцятій чи п’ятдесятій. Ні, для нас найголовніша мета — пройти суперника. Звичайно, за­бивши швидкий гол, ми почуваємося у грі набагато спокійніше і впевненіше. А „Базель“ почувався більш невпевнено».

«Шахтар» 17 серпня у півфіналі Ліги Європи у Дюссельдорфі зустрінеться з міланським «Інтером», який переміг «Ба­йєр» — 2:1. В іншому півфіналі «Манчес­тер Юнайтед» протистоятиме «Севільї». Обидва ці суперники у чвертьфіналах здолали своїх опонентів з однаковим ра­хунком 1:0: англійці — «Копенгаген», а іс­панці — «Вулвергемптон».

Схожі новини