Передплата 2024 «Добра кухня»

Володарі перепусток до УПЛ визначаться сьогодні

У четвер, 13 серпня, лише у заключному 30-му турі у Першій лізі стануть відомі усі три призери чемпіонату, які з нового сезону гратимуть у Прем’єр-лізі

Один із претендентів на підвищення у класі — львівський «Рух» — вирішальну битву сезону проведе на стадіоні СКІФ, приймаючи краматорський «Авангард».

У турнірній таблиці «Рух» наразі на п’ятому місці. Львівський клуб у перенесеному матчі 22-го туру так і не дочекав­ся виходу на поле своїх суперників із запорізь­кого «Металурга». 6 лип­ня матч не відбувся че­рез масове зараження гравців «Металурга» ко­ронавірусом. А напере­додні 10 серпня керівни­цтво запорізького клубу надіслало листа до Про­фесіональної футболь­ної ліги (ПФЛ), у якому вказало причини неяв­ки на гру (перенесений матч мав відбутися 11 серпня у Львові): через насичений графік матчів і неможливе відновлен­ня футболістів, а також клуб не встигав забез­печити футболістів та адміністрацію квитка­ми до Львова та забро­нювати місця в готелі. При цьому запоріжці го­тові зіграти з «Рухом» в інший день. ПФЛ пере­дала усі документи до Контрольно-дисциплі­нарного комітету (КДК) УАФ. Згідно з Регламен­том змагань, за неяв­ку на гру «Металургу» на найближчому засідан­ні КДК має бути зарахо­вано технічну поразку, а «Руху» — технічну пере­могу і три очки, які до­зволять «жовто-чорним» піднятися на 3-є місце у турнірній таблиці, яке гарантує путівку до УПЛ.

Ходить багато чуток, що й «Авангард» може не приїхати до Львова. До того ж за тур до фінішу чемпіонату несподівано залишив краматорський клуб досвідчений голо­вний тренер Олександр Косевич, який працював з командою ще з верес­ня 2016 року. Однак, як днями заявив директор ФК «Авангард» Андрій Безсонний, команда, у складі якої залишилось на контракті лише 12 гравців, готується виру­шити до Львова і зіграти матч останнього туру із «Рухом».

Неабиякий інтерес викликає і поєди­нок «Минай» — «Волинь». Лише перемога гаран­тує кожному із суперни­ків путівку до УПЛ. Якщо буде нічия, то «Волинь» набере 58 очок, і доля підопічних Андрія Тлу­мака буде залежати від матчу «Агробізнес» — «Оболонь-Бровар». Го­ловний тренер команди з Волочиська Олександр Чижевський після пе­ремоги в минулому турі над «Чорноморцем» за­значив: «Якщо ми за­ймемо призове місце в чемпіонаті, то може змі­нитися думка президен­та клубу, який раніше го­ворив, що у цьому році ми не виходимо до УПЛ, а будемо готуватися до наступного чемпіонату».

У 30-му турі, всі мат­чі якого розпочнуть­ся в один і той же час (о 17.30), лідер «Інгу­лець» у гостях гратиме з «Балканами» і також у разі втрати очок невідо­мо на якому місці завер­шить сезон. Швидше за все, після зіграних усіх матчів і в разі однако­вої кількості очок у двох і більше клубів доведеть­ся користуватися Регла­ментом. А він говорить, що місця визначають­ся за такими показника­ми: а) більшою кількістю набраних очок в особис­тих зустрічах між цими командами; б) кращою різницею забитих і про­пущених м’ячів між цими командами; в) більшою кількістю забитих м’ячів між цими командами; г) кращою різницею заби­тих і пропущених м’ячів у всіх матчах; д) більшою кількістю забитих м’ячів у всіх матчах.

Кращі бомбардири: Денис Кожанов («Во­линь») — 18 голів, Ана­толій Нурієв («Минай») — 17 та Ніка Січінава («Ін­гулець») — 16.

Схожі новини