Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівський готель – під контролем Росії?

Антимонопольний комітет України дозволив російському політику Алєксандру Бабакову стати основним власником готелю «Дністер»

«Дністер» — один з найбільших готелів Львова — повністю перейде під контроль росіян. Це випливає із повідомлення на сайті Антимонопольного комітету України: «Надано дозвіл компанії Pumori Enterprises Investments Ltd (м. Нікосія, Кіпр) на придбання акцій ПрАТ «Готельно-туристичний комплекс «Дністер» (м. Львів, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства», йдеться у повідомленні комітету.

Кіпрську компанію пов’язують із російським бізнесменом і політи­ком Алєксандром Бабаковим, який перебуває під санкціями в Україні, Євро­союзі і США, та його бізнес-партнерами. Алєксандр Бабаков — російський дер­жавний і політичний діяч, депутат Держ­думи Росії VI скликання від провлад­ної партії «Єдина Росія», довірена особа Путіна. Бабаков від 2018 року перебу­ває під безстроковими санкціями Ради національної безпеки та оборони Укра­їни. У 2014 році він був дійсним депута­том Держдуми Р Ф і голосував за анексію Криму.

Як інформує видання ZAXID.NET, кіпрська компанія Pumori Enterprises Investments Ltd придбала 50,51% ак­цій львівського готелю 2012 року, а нині планує стати мажоритарним акціонером із домінантним пакетом акцій, що на­дасть їй змогу повністю керувати цим за­кладом. Компанію пов’язують з групою VS Energy, яка належить Бабакову та ін­шим російським бізнесменам. Pumori Enterprises Investments Ltd та афілійова­ні з нею компанії нині вже керують 18-ма готелями у Києві та регіонах, зокрема ве­ликими готелями «Русь» та «Прем'єр Па­лац».

У готелі «Дністер» не беруть до голови резонансного повідомлення про одіоз­них власників. «Для нас нічого не зміни­лося, ми як працювали, так і працюємо, — розповіла „ВЗ“ заступник генераль­ного директора готелю „Дністер“ Олександра Гагаріна. — Довкола готе­лю час від часу ходять якісь чутки, напри­клад, що ми вже закриваємося тощо. Це чутки, які не мають під собою підстави. Повідомлення АМКУ не стосується нас особисто. Це стосується акціонерів. Ми є акціонерним товариством — що там ро­биться з тими акціями, ми тут на місці не знаємо».

Довідка «ВЗ»

«Дністер» — приватний чотиризірко­вий готель у Львові (165 номерів). Бу­дівля готелю на вулиці Матейка, 6, була зведена у 1982 — 83 рр. у стилі радян­ського модернізму. «Дністер» входить до трійки найбільших готелів Льво­ва разом із «Львовом» (240 номерів) та «Супутником» (202 номери).

Схожі новини