Передплата 2024 «Добра кухня»

Голова Меджлісу просить главу Кабміну відкрити Крим

  • 12.08.2020, 15:40
  • 767

Чубаров написав відкритого листа Шмигалю

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до уряду з проханням відновити роботу пунктів пропуску на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, закритих через карантин. Його відкритий лист до прем'єра Дениса Шмигаля і членів Кабміну, опублікований у Фейсбуці

Чубаров нагадав, що 8 серпня Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на територію Криму, спрямоване на запобігання поширенню COVID-19.

Читайте також: З українським паспортом не можна — оштрафують: Кримська правозахисна група

Глава Меджлісу вважає, що це позбавило українців, як у материковій Україні, так і на півострові, «можливості користуватися правами громадянина, гарантованими Конституцією і законами України, викликає обурення людей та дискредитує Уряд України».

Чубаров висловив сподівання, що уряд терміново внесе до свого розпорядження зміни та доповнення, які підготовлені представництвом президента в АРК та низкою правозахисних організацій України. Однак він не уточнює, в чому саме ці зміни полягають.

З огляду на вище викладене очільник Меджлісу вимагає від Кабміну відновити практику проведення системних консультацій та зустрічей між керівництвом уряду та Меджлісу кримськотатарського народ.

Схожі новини