Передплата 2024 «Добра кухня»

Для підсилення боротьби з “короною” готують ще дві лікарні

Хворих “другої хвилі” прийматиме також Жидачівська і Буська районні лікарні

На Львівщині посилено готуються до удару «другої хвилі» коронавірусу, розпал якого прогнозують на осінь. Хворих також прийматиме Жидачівська і Буська районні лікарні.

Про це повідомила на брифінгу лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Тімко.

«У Львівській області 309 осіб померли від коронавірусу, — сказав на брифінгу заступник голови Львівської ОДА Іван Собко. — Ці люди, можливо, захворіли не з власної вини, будучи в транспорті, чи іншому громадському місці. А щодо „другої хвилі“, маємо погодження Міністерства охорони здоров’я на роботу кущової медустанови, яка прийматиме хворих на „ковід“ — Жидачівська центральна районна лікарня. Відділення практично готове приймати до 45 таких хворих. Згодом хворих на коронавірус прийматиме і Буська центральна районна лікарня».

Чиновник каже, ситуація з коронавірусом в Україні та у Львівській області, зокрема надалі критична… І усе через легковажність — банальне недотримання дистанції, «маскового режиму», дезінфекції. Тож підготовка госпіталів, каже Іван Собко, стало необхідністю через зростання кількості хворих. «COVID-2019 мутує і стає жорсткішим, — зазначив Іван Собко. — Критичною є ситуація на вихідні, коли люди порушують карантинні заходи на озерах, річках, закладах громадського харчування та на деяких ринках. Ми підготували усі заклади до першої хвилі захворюваності, 16 медустанов точно не мають проблем із деззасобами та медикаментами. Шукаємо додаткові ресурси, щоб допомогти основним медзакладам, які приймають найважчих хворих — це Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня та Центр легеневого здоров’я».

Схожі новини