Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обіцяв і не виконав: Шмигаль не створив 500 тисяч робочих місць для українців

  • 11.08.2020, 16:56
  • 836

Робота над цим триває

Кабінет Міністрів не зміг виконати обіцянку створити 500 тисяч робочих місць у травні 2020 року для тих, хто втратив роботу через карантин, проте продовжує працювати в цьому напрямку, аби реалізувати ідею в майбутньому. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Gazeta.ua

«Звичайно, до травня таку велику кількість працевлаштувати не вдалося, оскільки тривав карантин, він і триває. І тоді досить жорсткими були заходи. Передбачати, прогнозувати було важко. Але обов’язки створити цю кількість робочих місць ніхто з держави, влади, з уряду не знімає. І ми повинні створити умови для того, щоб всі люди мали можливість заробляти гроші і отримати робочі місця», — сказав Шмигаль. За словами прем’єра, у Кабміні постарались над тим, аби все ж створити названі робочі місця.

«…І це в тому числі 35 млрд грн з фонду на боротьбу з COVID і з наслідками, які були виділені на „Велике будівництво“. Це +100 млрд гривень, виділених на будівництво доріг і на будівництво шкіл, садів, стадіонів», — сказав прем’єр.

«Кожна гривня в будівництві створює робоче місце і створює плюс 8 супутніх робочих місць в супутніх галузях. На сьогодні ми маємо статистику: 385 тис. робочих місць збережено завдяки програмам, у тому числі завдяки рефінансуванню і перекредитуванню для малого та мікробізнесу, майже 220 тис. працевлаштовано офіційно через службу зайнятості», — додав Шмигаль.

Як повідомлялося, у квітні Шмигаль заявляв, що Кабінет Міністрів планує створити у травні близько 500 тисяч нових робочих місць із середньою зарплатою 6−8 тис. грн на місяць.

Міністр розвитку економіки Ігор Петрашко уточнив, що на будівництві доріг та транспортної інфраструктури планується створити 154 тис. робочих місць, у сфері благоустрою — 150 тис., сільського господарства — 85 тис.

Схожі новини