Передплата 2024 «Добра кухня»

Хасидам можуть заборонити в’їзд до України у разі порушення карантину

  • 11.08.2020, 14:50
  • 705

Масове паломництво хасидів до Умані очікують у вересні

Міністерства закордонних справ України та Ізраїлю занепокоєні можливим масовим паломництвом у вересні брацлавських хасидів до Умані Черкаської області для святкування Рош-Гашана (Нового року за іудейським календарем).

Як повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Телеграм, це питання обговорювалося на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

«Цього року очікується від 5 000 до 10 000 віруючих хасидів. Враховуючи епідемічний стан в Україні, це викликає велике занепокоєння як в Україні, так і у Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль», — написав Немчінов.

За словами міністра, Держкомісія доручила українському зовнішньополітичному відомству посилити комунікацію з інформування іноземних громадян щодо обмежень, які діють в Україні.

Своєю чергою Міністерство внутрішніх справ має посилити та забезпечити безпеку під час святкування Рош-Гашана.

Крім того, Державна прикордонна служба отримала доручення розробити пам'ятку перебування в країні та роздавати при перетині українського кордону, а також інформувати про можливу заборону на в’їзд до України на декілька років у разі порушення карантинних обмежень, поінформував міністр.

«Окрім цього, на засіданні комісії було наголошено, що у 2020 році українські християни та мусульмани утримались від масових заходів під час відзначення своїх найбільших релігійних свят», — додав Немчінов.

Схожі новини