Передплата 2024 ВЗ

Коронавірус, як застуда: діти легко передають COVID-19 – експерт

  • 11.08.2020, 19:53
  • 1 923

Медик із США попередив про небезпеку

Діти можуть передавати COVID-19 так само легко, як вони поширюють застуду. Тому саме дітям в першу чергу потрібно використовувати засоби захисту від коронавірусу. Про це заявив колишній професор Гарвардської медичної школи Вільям Хазелтін, пише Обозреватель. За його словами, COVID-19 використовує той же рецептор в носових проходах, що і один з вірусів застуди. Це просто вірус застуди, який теж вбиває, підкреслив експерт.

«Є всі підстави підозрювати, що цей вірус, навіть якщо він може вбити вас, поводиться майже як вірус застуди з точки зору передачі. Хто передає застуду? Діти передають застуду», — заявив доктор.

Хазелтін попередив, що діти можуть заразитися і заразити інших, тому їм в першу чергу слід носити маски.

За його словами, діти до 5 років можуть бути «дуже заразними для інших людей». «Виявляється, у них в носі в тисячу разів більше вірусу, ніж потрібно, щоб заразити», — сказав Хазелтін.

Крім того, опублікований Центрами з контролю і профілактиці захворювань США (CDC) новий звіт показав, що коли діти госпіталізуються через COVID-19, вони потребують відділення інтенсивної терапії так само часто, як і дорослі.

«У дітей може розвинутися важке захворювання COVID-19; протягом періоду спостереження кожна третя дитина була госпіталізована у відділення інтенсивної терапії. У іспаномовних і темношкірих дітей були найвищі показники госпіталізації, пов'язаної з COVID-19», — йдеться в звіті.

У CDC нагадали, що для уповільнення пандемії дітям потрібно нагадувати частіше мити руки, триматися на фізичній відстані від інших, а якщо їм 2 роки і більше, їм слід носити маску, коли вони перебувають поруч з людьми поза сімейного кола членів їх сім'ї.

Схожі новини