Передплата 2024 «Добрий господар»

Глави Китаю, Росії та Казахстану привітали Лукашенка з перемогою

  • 10.08.2020, 12:09
  • 629

Глави Китаю і Росії Сі Цзіньпін та Владімір Путін першими з іноземних лідерів привітали Олександра Лукашенка з перемогою на виборах президента Білорусі

Найпершим надійшло вітання від очільника КНР, повідомляє БЕЛТА.

«Від імені уряду Китаю і китайського народу, а також від себе особисто висловлюю найтепліші вітання і найкращі побажання. Упевнений, що під вашим керівництвом Білорусь обов’язково досягне нових блискучих успіхів у справі державного будівництва», — йдеться в привітанні.

За словами китайського лідера, «Китай і Білорусь є «залізними братами» і «всепогодними партнерами».

Президент Росії Володимир Путін слідом за головою КНР Сі Цзіньпінем привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах президента Білорусі.

У Кремлі заявили, що Путін направив Лукашенкові вітальну телеграму.

У листі Путін висловив сподівання, що Лукашенко на посаді президента Білорусі буде займатися розвитком взаємовигідних російсько-білоруських відносин у всіх сферах, поглибленням співпраці в рамках Союзної держави, нарощуванням інтеграційних процесів по лінії Євразійського економічного союзу і СНД, а також військово-політичних зв'язків в Організації договору про колективну безпеку.

«Це, без сумніву, відповідає корінним інтересам братніх народів Росії та Білорусі», — наголосив Путін в телеграмі.

Крім того, аналогічну телеграму відправив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, в якій «від імені народу Казахстану і від себе особисто привітав Олександра Лукашенка з переобранням на пост президента Білорусі».

Президент Казахстану наголосив, що підсумки виборів «свідчать про народну підтримку» стратегічного курсу Олександра Лукашенка, «спрямованого на зміцнення суверенітету і незалежності Білорусі».

Схожі новини