Передплата 2024 ВЗ

Львівські активісти вимагають побудувати притулок для тварин

  • 09.08.2020, 19:15
  • 858

Під міською радою на акцію протесту вийшли зоозахисники

Сьогодні, 9 серпня, у Львові близько півсотні активістів під Ратушею вимагали відкрити притулок для тварин. Міські чиновники запевняють: проєктно-кошторисна робота для створенння притулку перебуває на редагуванні. Натомість зоозахисники переконані, що влада спеціально затягує процес. Про це інформує «Еспресо.Захід».

Місяць тому зоозахисники уже виходили під двері львівської мерії з вимогою відкрити притулок для тварин.

«Ми мали зустріч із заступницею мера Іриною Маруняк та з начальником житлового департаменту Владиславом Івановим. І ми стоїмо на своєму, а вони на своєму. Говоримо, що першочергово нам потрібен притулок, в якому працюватиме грумінг, стерилізаційний центр і все інше для тварин. А вони бачать все інакше. Тобто, що у нас не може бути притулку. Це буде муніципальний центр з грумінгом і крематорієм. Ми не погоджуємось і виходитимемо на акції доти, доки не буде притулку», — каже організаторка акції, голова ГО «Екопрогрес» Устина Бойко.

Дівчина зазначає, що коли волонтери підбирають покалічену тварину, то не можуть її віддати в комунальне підприємство «Лев», оскільки там — стерилізаційний центр. Тому активісти хочуть, щоб було місце, куди можна привезти тварину, де її вилікують і зможуть прилаштувати.

«У Львові є „Домівка врятованих тварин“. Це дуже класно, але там різні тварини. Але окремо для собак і котів мало місця. Якщо є виділена територія на Шевченка, 366а з 2012 року, то ці гроші мають піти на притулок, а не комусь в кишеню», — додає організаторка.

Учасники акції виголошують гасла, які підхоплюють активісти: «Притулок Львову! Львів дружній до тварин! Притулок — необхідність, що демонструє твою гідність! Ганьба красти у тварин!».

Організатор Володимир Міщенчук стверджує, що влада міста свідомо затягує процес. На інформаційні запити зоозахисників дають одну і ту саму відповідь: проєктно-кошторисна документація на редагуванні. Володимир наголошує, що притулок — не питання сьогоднішнього дня. У цивілізованому місті така установа є необхідністю. Собаки не можуть жити без людей: коли тварину викидають, то вона помирає від хвороб і голоду.

Акція тривала близько години. Зоозахисниця та громадська активістка Ірина Юзик зазначає, що час для мітингу не зовсім вдалий, оскільки у Ратуші нікого немає. Вона запропонувала прийти на наступну сесію міської ради і там нагадати про притулок.

Водночас напередодні акції Владислав Іванов, в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури, повідомив, що зараз в місті працює робоча група, яка має вирішити проблеми, пов'язані із безпритульними тваринами. Перше завдання — правильне коригування проєктно-кошторисної документації 2012 року.

«Проєктування об'єкта «Муніципальний притулок для безпритульних тварин у м. Львові» здійснювалося протягом 2012−2014 років. На сьогодні розроблений проєкт є застарілим та не відповідає сучасним викликам, а спроєктований притулок передбачає недостатньо гуманне поводження з чотирилапими. Це суперечить цінностям громади міста щодо поводження з тваринами. Тому виготовлений раніше проєкт перебуває на коригуванні.

Ми хочемо створити не просто місце для довічного утримання чотирилапих, а Муніципальний центр для тварин, основною метою якого буде соціалізація, реабілітація, прилаштування в люблячі сім'ї. Цей центр займатиметься пропагуванням гуманного поводження з тваринами серед львів'ян", — зазначив він.

Схожі новини