Передплата 2024 ВЗ

Як навчатимуться діти у "червоних зонах": пояснення

  • 09.08.2020, 11:55
  • 784

Від 1 вересня в Україні розпочинається навчання у школах, однак в регіонах, які перебуватимуть в "червоних зонах", будуть свої умови навчання

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Шмигаль запевнив, що уряд вже провів необхідні наради та визначив особливості навчального процесу в умовах пандемії коронавірусу. За його словами, від 1 вересня в Україні почнеться «нормальний навчальний рік». Дотримання усіх норм, каже Шмигаль, контролюють голови ОДА.

«У тих регіонах, де є „червоні“ обмеження, звичайно, буде введений карантин такий самий, який запроваджується за інших епідемій. Наприклад, коли епідемія грипу або якась інша інфекція, то закривають школи на два тижні, діти вчаться вдома дистанційно, а потім знову йдуть у школу», — пояснив голова українського уряду.

Нагадаємо, у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19 у МОН радять українським школам провести свято першого дзвоника в межах класу або просто неба, але в будь-якому разі потрібно дотримуватися дистанції. Водночас, формат проведення 1 вересня визначатиме кожна школа окремо.

Схожі новини