Передплата 2024 «Добрий господар»

Шмигаль назвав умови відновлення водопостачання у Крим

  • 09.08.2020, 08:55
  • 677

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що у випадку гуманітарної катастрофи в Криму Україна може взятися за забезпечення українців на окупованій території водою, проте наразі поставки дніпровської води на півострів неможливі

Про це Шмигаль повідомив в інтерв`ю виданню «Радіо Свобода».

«У випадку гуманітарної катастрофи Україна буде забезпечувати українців в Криму і будь-де водою… Звичайно, Україна будь-де, в Криму чи будь-де в іншому місці, забезпечуватиме українців водою і всім необхідним: медикаментами, їжею і так далі.

З точки зору промислового постачання, сьогодні є низка обмежень, починаючи від фізичних, від того, що Кримський канал перекритий, і вже не одне розслідування журналісти зробили, що неможливо сьогодні поставити воду в Крим по наявній інфраструктурі, необхідно вкладати кошти, ремонтувати цю інфраструктуру, завершуючи тим, що ми не будемо постачати воду окупантам, окупаційним військам, для потреб військових баз. Це неможливо".

Нагадаємо, в окупованому Криму слідом за верхів'ями висохла серединна частина Білогірського водосховища, а сусіднє Тайганське водосховище може пересохнути вже восени.

Раніше Україна неодноразово заявляла, що постачання води до захопленого Росією Криму Північно-Кримським каналом можливе тільки після деокупації півострова.

Схожі новини