Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під Одесою трапилася нова трагедія: очевидці розповіли про "пляж смерті"

  • 08.08.2020, 12:55
  • 3 839

На курорті "Катранка" Одеської області потонуло подружжя

Очевидці трагедії розповіли, що смерті на цьому пляжі були й раніше, передає ТСН.

«Моя думка така, що там вимило течією перепад глибин, і в невеликий шторм сильна зворотна течія. Там треба бути обережним, а краще взагалі обходити», — розповів Олексій Левченко, який намагався разом із іншими очевидцями врятувати жінку.

Євген Ярославаський повідомив, що пляж на «Катранці» не обладнаний медпунктом і рятувальною вишкою, тому плавати там небезпечно.

«Ті, хто їде відпочивати в „Катранку“, повинні розуміти, що курорт відносно малолюдний, і інфраструктура перебуває в зародковому стані… Якщо щось трапиться, то сподіватися потрібно тільки на себе й оточення», — зазначив він.

Інший очевидець трагедії Валентин Щербина зазначив, що в шторм купатися в затоці небезпечно.

«Заходячи в невелику затоку поруч із прірвою, течія відбивається від берега і йде в море. А поруч — течія з прірви, вони з'єднуються, і посилюється загальний ефект. Якщо з прірви течії немає, можна вигребти. Якщо шторм невеликий — також не страшно, я ходив сто разів. Але якщо з прірви сильна течія — там і в спокійну погоду складно пройти», — попередив він.

Пояснимо, що відбійна течія — це тип морських і океанічних течій, яка спрямована під прямим кутом до берега і утворюється в процесі відходження потоку води в бік моря.

Схожі новини