Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Кіпрі допитали власника корабля, на якому стався вибух в Бейруті

  • 07.08.2020, 18:05
  • 857

Власником вважають росіянина Ігоря Гречушкіна

Влада Кіпру встановила місцезнаходження і допитала росіянина, який вважається власником корабля, що привіз до Бейруту вантаж нітрату амонію, що вибухнув цього тижня. Про це повідомляє «Європейська правда».

Представник кіпрської поліції повідомив, що в четвер вдень у своєму будинку на Кіпрі допитували чоловіка, ім'я якого він не назвав.

«З Інтерполу в Бейруті надійшов запит з проханням встановити місцезнаходження цієї людини і поставити певні питання, пов'язані з вантажем», — сказав прессекретар Христос Андреу.

Він сказав, що відповіді були передані в Бейрут, але відмовився надати додаткову інформацію.

Джерело агентства в правоохоронних органах на умовах анонімності повідомило, що цією людиною був 43-річний російський бізнесмен Ігор Гречушкін.

Борис Прокошев, який був капітаном корабля в 2013 році, раніше заявляв, що хімікати опинилися в Бейруті після того, як власник судна, якого він назвав Гречушкіним, сказав йому зробити позапланову зупинку в Лівані, щоб забрати зайвий вантаж.

Як відомо, у вівторок ввечері в порту ліванської столиці Бейрута стався великий вибух. Вибухова хвиля була настільки потужною, що вибила вікна у будинках по всьому місту та перекинула автомобілі.

Читайте також: Ліванці протестують через дії уряду після вибуху в Бейруті

Внаслідок вибуху за останніми даними загинули 154 особи та близько 5 тисяч отримали поранення.

Схожі новини