Передплата 2024 «Добра кухня»

Новий навчальний рік у Львові розпочнеться 1 вересня

  • 07.08.2020, 12:38
  • 1 037

Можливе змішане навчання

Епідеміологічна ситуація у Львові дозволяє відкрити заклади середньої освіти, тож освітяни міста готуються до нового навчального року. Але водночас вчителів готують до дистанційної роботи в разі посилення епідемії, також розглядають варіант змішаного навчання: коли частина класу навчатимуться у школі, а частина — дистанційно. Про це пише Львівська міська рада

«1-ше вересня буде у звичному для Львова режимі — а в нас скасовані лінійки. Тобто це все буде нетрадиційно й креативно. Епідситуація у Львові дозволяє відкрити заклади середньої освіти, тож ми готуємось до початку нового навчального року. Наразі невідомо, яка ситуація буде надалі, тож ми вчимо вчителів, щоб вони могли продовжувати працювати дистанційно», — зазначила очільниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

За її словами, діти і вчителі носитимуть у школах маски — як це передбачено рекомендаціями державного санітарного лікаря. Однак йдеться лише про час між уроками. Натомість під час навчання маски не є обов’язковими. Забезпечувати дітей засобами особистого захисту буде навчальний заклад.

«Учні повинні приходити до школи в масках, дотримуючись карантинних норм. Під час уроків можна їх не використовувати — лише на перерві. Педагоги також повинні бути в масках, але не під час уроку. Окрім того, відбуватиметься температурний скринінг педагогічних працівників та опитування дітей щодо стану їхнього здоров’я», — додала вона.

Також освітянка відзначила, що наразі про поділ класів на групи не йдеться, однак у разі погіршення ситуації у Львові, школи готові й до такого сценарію: «Будемо думати, яким чином розділити клас на 2 групи та проводити навчання змішано: 1 група — в класі, інша — дистанційно, або ж почергово».

Схожі новини