Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Німецькі археологи відкопали "капсулу часу"

  • 06.08.2020, 20:15
  • 17.2K

У Дрездені німецькі археологи розкопали підвал-бомбосховище, що належав кафе "Зоммер". Знайшли полиці, наповнені пляшками з вином, та гори вцілілого посуду Майсена - найкоштовнішої порцеляни Європи

В центрі Дрездена з березня триває будівництво на вулиці Фердинандплац офісного комплексу. Про це повідомляє сайт MDR.Saxony. Наприкінці липня будівельники розкопали бомбосховища, які були під будівлями. Коли знайшли вцілілі предмети, викликали археологів.

Працівники Саксонського державного департаменту з археології показали випалені полиці, наповнені пляшками вина, посуд та інші предмети. Вони могли належати виноробному магазину або кафе. Зараз шукають спадкоємців власників кафе.

Підвал-бомбосховище належав кафетерію «Зоммер», 1945-го такі бомбосховища були обов'язковими для всіх закладів. На дерев'яних полицях зберігали посуд марки «Майсенська порцеляна». Вогонь вибухів плавив скляні пляшки: деякі деформовані.

Читайте також: У Білгород-Дністровській фортеці знайшли цінний артефакт часів Османської імперії

«Це справжня „капсула часу“. Ми все ще на початку розслідування», — сказала археолог Саксонії Регіна Смольник про плани розкопок. Завдяки тісній співпраці з владою Дрездена триватимуть розкопки ще кілька місяців.

Схожі новини