Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Чіпи йдуть до вас!»

Кожна свійська собака може отримати «документ» на вухо цілком безплатно

З 6 серпня у Львові старту­вала акція безкоштовного чіпування домашніх собак. «Чіпи йдуть до вас!» — соці­альний проєкт ЛКП «Лев» та міжнародної бази домашніх тварин Аnimal.ID. Акційне чіпування чотирилапих трива­тиме до 29 серпня. Для цього виділено кілька годин на день.

Як розповіли «ВЗ» у ЛКП «Лев», чіпувати тварин будуть в усіх районах міста, для цьо­го складено графік. Стартують із Сихова. Чіп встановлюють на ви­гульних майданчиках для собак, біля кінотеатрів, у скверах та у парках.

Господарі собак повинні при­йти на акцію чіпування у захисній масці, з особистим паспортом, а також ветеринарним паспортом тварини, де має бути вказано дату вакцинації гавчика. Немає вакцинації — вам відмовлять у чі­пуванні… Собака повинен бути зареєстрований в електронно­му муніципальному реєстрі тва­рин Львова і мати муніципальний жетон. Якщо такої реєстрації не­має, її можна буде провести на місці.

Нагадаємо, у січні цього року Львівська міська рада ухвалила оновлені правила утримання і по­водження з домашніми тварина­ми у Львові, згідно з якими кожен власник собаки зобов’язаний за­реєструвати і чіпувати свійських тварин.

«Чіп — це електронний доку­мент про собаку, її породу, гос­подаря, — сказав „ВЗ“ ветеринар Андрій Крайовський. — Така „ко­рочка“ дає змогу оперативно по­вернути тварину, якщо вона рап­том загубилась, а також містить усю важливу інформацію про стан здоров’я та вакцинацію чо­тирилапого. Для того, щоб ви­везти тварину в іншу державу, зокрема до країни ЄС, власник повинен її чіпувати».

Схожі новини