Передплата 2024 ВЗ

Про вовка помовка: суд раптово вирішив забрати у НАБУ справу про ОАСК

  • 06.08.2020, 17:15
  • 797

Печерський райсуд Києва 4 серпня 2020 року ухвалив рішення, яким фактично зобов’язав Генпрокурора забрати в НАБУ справу за підозрою голови та суддів ОАСК, а також голови ДСА, та передати її до іншого правоохоронного органу

До печерського суду зі скаргою звернувся адвокат підозрюваного у цій справі Євгенія Аблова — заступника голови ОАСК Павла Вовка. Він просив, щоб генпрокуратура передала справу «іншому органу досудового розслідування». Суддя задовільнив це прохання, повідомляє УП.

НАБУ готує скаргу на слідчого суддю Печерського райсуду до Вищої ради правосуддя, а САП оскаржить його рішення у ВАКС.

«Вдаючись до таких дій, суд вийшов за межі своїх повноважень».

Читайте також: Венедіктова заблокувала розслідування у справі голови ОАСК Вовка — ЗМІ

Адвокат Ігор Головань прокоментував цю ситуацію на своїй сторінці у Facebook.

«Печерський районний суд міста Києва вкотре підтвердив свою репутацію. Така собі універсальна «фомка» за допомогою якої можна зламати будь-який закон. Не тільки зобов’язав Генерального прокурора розглянути клопотання Палія В. П. в інтересах заступника голови ОАСК, а ще й вказав, яке саме рішення Генеральний прокурор має ухвалити за результатами розгляду того клопотання!

Передати іншому органу досудового розслідування і край!

А що стаття 36 КПК України прямо забороняє передавати іншим органам досудового розслідування підслідні НАБУ провадження, то коли суддів Печерського суду зупиняли такі дрібниці?

Цікаво, що процесуальний статус Палія В. П. в опублікованому тексті резолютивної частини не зазначено. Не хочуть визнавати статус захисника? Однак навіть про те, що Палій В. П. є адвокатом в ухвалі ні слова.

Виявляється, у знаменитому провадженні про суддів ОАСК існує таємничий спір про підслідність.

Тобто якийсь інший орган досудового розслідування дуже хоче діяльність суддів ОАСК розслідувати. Хоче настільки пристрасно, що готовий провадження у НАБУ забрати.

Але сам той таємничий орган чомусь поки що залишається в тіні. І колега Палій виступив адвокатом не тільки заступника голови ОАСК, а й того таємничого органу досудового розслідування. І чи не ДБР це часом? Адже саме ДБР неодноразово незаконно бралося розслідувати підслідні НАБУ справи.

Якщо мій здогад про бажання передати резонансну справу з НАБУ саме до ДБР підтвердиться, і так зрозуміле стане очевидним".

Схожі новини