Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівська волонтерка хотіла підпалити себе біля відділку поліції

  • 06.08.2020, 14:55
  • 790

У Львові очільниця всеукраїнської громадської організації «Об’єднання добровольців» Олена Живко облила себе бензином і намагалася підпалити, аби привернути увагу до "беззаконня і тиску" на її рідних з боку поліції

Про це інформує Укрінформ. Біля будівлі поліції, де Живко збиралася здійснити самоспалення, про яке оголосила напередодні в Фейсбуці, зібралося близько 200 людей. Коли Живко облила себе бензином, поліція зреагувала швидко, полісмени скрутили їй руки, вибили з рук запальничку і не дали можливості себе підпалити.

На місці чергували поліціянти, служба ДСНС, карета швидкої медичної допомоги.

Напередодні Живко написала на своїй сторінці у Фейсбуці: «О 8 ранку по вулиці Городоцькій, 124 планую облити себе бензином, може тоді Арсен Аваков (міністр внутрішніх справ — ред.) побачить той „беспредєл“, який панує у місті, очільником обласного управління поліції якого є Василь Віконський».

Вона розповіла, що її брат відвозив важкохворого батька до Києва на термінову операцію на серці, проте дорогою машину зупинили і брата затримали. Жінка хоче дізнатися, де зараз перебуває її брат і чому його затримали.

Живко також стверджує, що це вже не вперше здійснюється тиск та залякування з боку поліції щодо неї самої та її родини. У батьків, каже вона, постійно проводять обшуки з незрозумілих причин, нічого не знаходять, але для людей у віці — це стрес.

Також активістка згадала про випадок, коли разом зі співробітником правоохоронних органів випила каву, а потім потрапила до лікарні з анафілитичним шоком та отруєнням. Проте, заявила вона, жодного слідства щодо ймовірного отруєння не велося, хоча вона заяву до поліції написала.

Читайте також: «Задумайся!». Активісти возили по вулиці труну

Люди, що прийшли до будівлі поліції, дізнавшись, що справа щодо затримання брата рухається дуже швидко, і вже сьогодні йому мають обрати запобіжний захід у Галицькому суді міста Львова, колоною рушили до суду.

Живко погрожує оголосити безстрокову акцію голодування під стінами Головного управління поліції у Львівській області у разі, якщо її брата не відпустять, а й надалі будуть чинити тиск на активістів та ветеранів російсько-української війни.

Схожі новини