Передплата 2024 «Добра кухня»

Хайп чи злочин? Що відомо про побиття української моделі у Туреччині

  • 05.08.2020, 15:15
  • 1 242

У Туреччині на курорті Чешме 24-річну українську модель Дар'ю Кирилюк нібито побила охорона пляжного клубу "Момо". На підтвердження цього дівчина опублікувала фото з закривавленим обличчям, поставивши хештег "зупинімо насильство проти жінок"

Але в цій історії виявилося не все так однозначно. OBOZREVATEL зібрав основні версії події, деякі з яких повністю суперечать одна одній.

«Я не хочу мовчати»

З огляду на сторінку Кирилюк в Instagram, яка останнім часом жила в США та Європі, на відпочинок вона прилетіла в кінці липня зі своїм бойфрендом, зупинилися на віллі в селі Алачачаті. З початку своєї відпустки дівчина писала, що Туреччина — найгостинніша країна, а вже через тиждень опублікувала знімок закривавленого обличчя, повідомивши, що її побили.

Подробицями інциденту Дарина не поділилася ні в дописі, ні додатково в інтерв'ю, яке дала пізніше українському телеканалу. Причину конфлікту вона назвати не може, мовляв, усе сталося блискавично. «Наш друг розмовляє з охоронцем, він його б'є, той падає й вимикається. Мій хлопець намагається їх роз'єднати, і тут підбігають ще 10 охоронців. Охорона била і нас, дівчат, хоча ми в конфлікт не втручалися. Ми сіли в машину на заднє сидіння і цей же охоронець заліз і з переднього дає мені ляпаса ще раз», — зазначила дівчина.

Допис про побиття зібрав рекордні для сторінки моделі 119 тисяч лайків і майже 10 тисяч коментарів. Колеги співчували, багато хто вимагав надати подробиці того, що сталося.

Чимало людей у коментарях не стали на сторону моделі, пояснюючи тим, що охорона пляжу або готелю просто так ніколи не буде бити відпочивальників. За словами нібито свідків, компанія Дар'ї була п'яна й порушувала порядок.

«Ви кидалися льодом і були п'яні, вас попросили перестати кидатися, але ви не послухали. Почалася бійка, і невідомо, хто там тебе вдарив», — написав підписник моделі Еightsuu під її постом про побиття.

«Чи не могли б ви надати докази, що підтверджують ваше звинувачення? Ми все ще чекаємо. Нам потрібно виправдання, а не фотографія, на якій один знімок із вашим селфі на одній стороні, а інший — із подряпаним обличчям і кров'ю на руці. Абсолютно неприпустимо вказувати на людей, які заробляють собі на хліб охороною території. Будь ласка, надайте конкретні докази вашого звинувачення. І, будь ласка, не терпіть ніякого насильства з боку хлопця», — попросив користувач під ніком Вanusmiley.

Модель побив її хлопець?

За другою версією, Дарину побив її хлопець, а тепер вона намагається перекласти відповідальність на охорону пляжу. Підкріпили цю версію турецькі ЗМІ, опублікувавши хвилинне відео з вілли, яку в Ізмірі орендувала компанія. На кадрах видно двох чоловіків і дівчину, які ходять навколо ще однієї дівчини, котра лежить на землі.

Сама Дарина підтверджує справжність відео, але категорично заперечує версію побиття. «Це відео знято після того, як ми приїхали додому. У мене була панічна атака після того, що сталося, всі мене заспокоювали. Але якраз на тому знятому фрагменті мого хлопця немає, це його водій», — уточнила вона.

За третьою версією, нібито компанія моделі побилася з іншими відпочивальниками, а охорона пляжу просто рознімала бійку.

Ну, і остання — багато коментаторів стверджують, що Дарина розтерла кров по обличчю й піариться заради популярності.

«Дуже шкода, що спроби привернути увагу дівчини до інциденту й захистити себе викликали в декого нездорову реакцію. Замість того щоб підтримувати — з`являються звинувачення в тому, що, мовляв, піар на подію, робиш собі фоловерів і, як зазвичай, сама винна». Підносити руку на слабкого, на жінку, а потім морально принижувати в коментарях, — бич не тільки турецького, українського, а загалом сучасного суспільства", — заступилася за Дарину директорка конкурсу краси «Міс Україна Всесвіт» Анна Філімонова.

Як вам не соромно?

Наступного дня після інциденту Дарина у своєму дописі ще раз категорично спростувала версію побиття хлопцем, додавши до нього знімок, на якому цілує його. Також вона закликала співробітників пляжу опублікувати відеозаписи з камер. «Ганьба вам, брехуни! Ми хочемо, щоб стрічки з камери Мomodalyan було випущено! Те, що пляжний клуб не хоче, означає, що їм є що приховувати від людей. І вони винні! Я люблю Туреччину і це чудова країна, але дуже сумно, що щось подібне може статися в 21-му столітті!» — зазначила модель.

Кирилюк та її друзі подали кримінальну скаргу до поліцейської дільниці Чешме, а турецькі ЗМІ повідомили, що влада затримала людину з приводу інциденту, але після допиту відпустила. У самому Momo Beach оприлюднили заяву, в якій категорично заперечують свою причетність до інциденту. «На автостоянці нашого розважального закладу сталася бійка між „двома різними групами“, а наші працівники намагалися їх розборонити», — сказано в ньому.

На конфлікт відреагував міністр культури Туреччини

Інцидент із українською моделлю буквально підірвав усе турецькі ЗМІ. У своєму Twitter його прокоментував навіть міністр культури Мехмет Нурі Ерсой. «Жахливий напад, і він не повинен відбуватися в туристичному місці, особливо щодо жінки… Цей неприйнятний безладний інцидент нікому не зійде з рук», — запевнив він.

Пізніше Дарія подякувала всім за підтримку й висловила впевненість, що винні будуть покарані. Подробиць інциденту, а головне його причин, вона не вказала досі.

Схожі новини