Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія витісняє громаду ПЦУ з окупованого Криму

  • 05.08.2020, 13:55
  • 607

Російський суд остаточно відібрав кафедральний собор Сімферополя у громади ПЦУ. Представник президента в Криму Антон Кориневич назвав це "повною ліквідацією ПЦУ на півострові"

Про це повідомляє представництво президента в АРК.

«Представництво засуджує чергові порушення держави-окупанта Російської Федерації проти Кримської єпархії Православної Церкви України та її вірян. Рішення суду, направлене на виселення єпархії з Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги, є втіленням політики держави-окупанта щодо витіснення Української Церкви з тимчасово окупованого Кримського півострова. Росія хоче, щоб в Криму не було Української Церкви, важливого центру єднання українців. Представництво буде вживати всіх можливих заходів і дій для захисту Української Церкви» — заявив постійний представник президента України в А Р Крим Антон Кориневич.

Читайте також: Окупаційна влада Криму намагається знести український храм

«По суті це означає повну ліквідацію української православної громади в Криму. Формально це не є геноцидом, але межує з ним. Нагадаю, що рішення про виселення з храму кримські суди постановили ще влітку 2019 року. Одночасно влада РФ намагається знести каплицю в Євпаторії. За тиждень до цього архієпископ Климент отримав вимогу від судових приставів розібрати каплицю» — відзначив адвокат Сергій Заєць.

У представництві наголосили, що спільно з МЗС, Мінкультом та прокуратурою А Р Крим і далі будуть вживати всі можливі заходи по захисту громадян, які опинилися в окупації.

Схожі новини