Передплата 2024 «Добра кухня»

Кравчук схвалює "формулу Штайнмаєра"

  • 05.08.2020, 09:35
  • 639

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі, перший президент Леонід Кравчук не відкидає можливості імплементації Україною "формули Штайнмаєра"

Про це він заявив ефірі телеканалу 112 Україна.

«Поки що я не готовий вам сказати. Вчора в нас було перше засідання, зустріч, вірніше, нашої делегації. Вперше ми зустрілися, обговорювали багато питань. Ми, скажемо, з двох до шести годин працювали, кожен міг висловити свою думку, свою позицію, що добре робиться, де ми не допрацьовуємо, якраз щоб посилити нашу координацію, нашу роботу, висвітлення нашої роботи. Але про „формулу Штайнмаєра“ безпосередньо розмови не було. Але я не виключаю, що вона буде», — зауважив Кравчук.

За його словами, ні президент України Володимир Зеленський, ні українські дипломати, ні чиновники ніколи не відмовлялися від «формули Штайнмаєра».

«Інша справа — як її розуміти, як її імплементувати. Це вже механізм, залучення або введення формули в практичне життя. Як це зробити — це вже треба думати, обговорювати, пропонувати. А саму формулу треба приймати, тому що вона схвалена і при всьому тому підписана в Тристоронній контактній групі», — наголосив Кравчук.

Читайте також: Кравчук звернувся з пропозицією до терористів «Л/ДНР»

Зазначимо, закон про «особливий статус» ОРДЛО на тимчасовій основі набирає чинності після проведення там виборів. Конкретний текст «формули Штайнмайєра» Україна узгодила восени 2019 року, який належить ввести в цей закон.

За словами голови ОПУ Андрія Єрмака, під час зустрічі політичних радників лідерів держав у Берліні 3 липня, Україна заявила про намір імплементувати «формулу Штайнмаєра» в закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Нагадаємо, 30 липня Кравчук за дорученням президента Володимира Зеленського очолив українську делегацію в ТКГ замість Леоніда Кучми.