Передплата 2024 «Добрий господар»

Фокін – член української делегації у ТКГ

  • 04.08.2020, 18:58
  • 796

Вітольд Фокін замінив Леоніда Кучму

Перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін погодився увійти до української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України. Про це пише «Гордон».

«Буду відвертим. Рішення про участь у ТКГ далося мені дуже важко. На те багато причин. Зараз смартфон у кожної дорослої людини, і соцмережі переповнені постами щодо нашого з Леонідом Кравчуком призначення до складу групи. Деякі люди образливо висловлюються, сміються стосовно нашого віку тощо. Але я твердо вирішив погодитися, вважаю за честь біля фіналу свого життя хоч чимось допомогти своїй Батьківщині. Для мене Батьківщина — це Україна та її Донбас, який я дійсно люблю. Він був, є і буде українським», — заявив Фокін.

Також він висловив готовність разом із групою політиків відвідати окуповані райони Донецької та Луганської областей для проведення переговорів щодо врегулювання ситуації.

«Я, як і Леонід Макарович, упевнений, що досягти миру можливо, коли ми подивимося один одному в очі. Треба їхати на Донбас і запрошувати людей сюди. Я особисто, якби мені таке запропонували, погодився б із групою фахівців і політиків поїхати на окуповану територію й поговорити з людьми, зрозуміти їхню позицію, спробувати знайти можливість піти їм назустріч, але, безумовно, без шкоди для інтересів і суверенітету України», — резюмував Фокін.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень