Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маленький братик підпалив ще меншого…

На початку липня страшна біда сталася на Рівненщині у селищі Клесів: трирічний хлопчик знайшов запальничку та підпалив ковдру, якою був вкритий його новонароджений братик

Малюк обгорів мало не до кісток… Але вижив! Тепер на нього чекає тривала реабілітація.

Того дня мама пішла в ліс по чорниці, а тато залишився сам з трьома дітьми. Найстаршому, Сашку, три рочки, найменшому Андрійку всього вісім місяців. Батько запевняє: вийшов з хати у двір всього на кілька хвилин. Раптом почув крик — Сашко кликав на допомогу.

Коли чоловік забіг у дім, побачив полум’я, що живцем пожирало малюка. Батько швидко загасив вогонь, й хлопчика оперативно доставили в лікарню. Відразу почалася боротьба за його життя.

До опікового центру у Рівному Андрійка привезли у критичному стані. Він мав опіки 3−4 ступенів чверті тіла. Дуже обгоріли ліві ручка та ніжка, а також голова.

— Було глибоке ураження м’яких тканин і кісток склепіння черепа, — каже лікар-комбустіолог (опіковий хірург) блоку інтенсивної терапії Рівненського обласного опікового центру Петро Соловей.

На п’ятий день лікування розвинувся токсичний шок. Життя маленького пацієнта висіло на волосині. У таких випадках медики говорять про «точку неповернення». Тоді лікарі відвойовували у смерті кожну хвилину життя малюка. Й до останнього було невідомо, чи виграють цю боротьбу. У відділенні інтенсивної терапії дитина пройшла і штучну вентиляцію легень, і пересадки шкіри… Маля з мужністю витримувало кожну процедуру.

Тим часом небайдужі люди здавали кров для Андрійка та переказували благодійні кошти на його лікування. На порятунок малюка терміново потрібна була велика сума — її зібрали за добу. Цього вистачило на 20 днів лікування.

На щастя, за цей час стан дитини покращився. Але боротьба за Андрійка триває. На хлопчика чекає ще не один місяць лікування та реабілітація. Родина буде вдячна кожному за підтримку — і молитвою, і коштами. Гроші можна переказати на картку Ощадбанку: 5167 8032 0961 2725 (Галина Трищук).

Схожі новини