Передплата 2024 «Добра кухня»

Білоруси обирають президента

  • 04.08.2020, 13:40
  • 690

У Білорусі розпочалося дострокове голосування на виборах президента

У Білорусі сьогодні розпочинається дострокове голосування на виборах президента, яке пройде з 4 по 8 серпня включно. Як повідомляє БЕЛТА, завчасно можуть проголосувати виборці, які не зможуть цього зробити в день проведення виборів 9 серпня.

При чому офіційного підтвердження причин неможливості прийти на дільницю в основний день голосування не потрібно.

При собі виборцю потрібно мати паспорт. Бюлетень видається також при пред'явленні військового квитка, службового посвідчення працівника держоргану, водійських прав, пенсійного посвідчення або студентського квитка.

Виборчі дільниці будуть відкриті з 10.00 до 14.00 і з 16.00 до 19.00. У Білорусі їх 231. Всього утворено 5767 дільниць для голосування, в тому числі 44 — за межами країни.

Президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. Крім Лукашенка на пост президента претендують співголова громадського руху «Говори правду» Андрій Дмитрієв, колишній депутат нижньої палати білоруського парламенту Анна Канопацька, Світлана Тіхановська, голова партії «Білоруська соціал-демократична Грамада» Сергій Черечень. Двом претендентам — колишньому голові правління Белгазпромбанку Віктору Бабаріко, який перебуває під арештом, і колишньому очільнику Парку високих технологій Валерію Цепкало — було відмовлено в реєстрації.

Схожі новини