Передплата 2024 «Добрий господар»

Мінісеріал «Чорнобиль» - рекордсмен по нагородах

  • 03.08.2020, 16:15
  • 731

Дев’ять нагород BAFTA – найбільше за всю історію премії

Британсько-американський серіал «Чорнобиль» виробництва телеканалу HBO і телемережі Sky отримав іще одну престижну нагороду — тепер він завоював головні призи щорічної телевізійної премії Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA), пише «Голос Америки».

«Чорнобиль» отримав найвищу нагороду як найкращий мінісеріал. Актор Джаред Гарріс, який зіграв академіка Валерія Легасова, отримав нагороду в категорії «Найкраща чоловіча роль».

Всього «Чорнобиль» завоював в цілому дев’ять нагород BAFTA — найбільше за всю історію премії. Церемонію цього року транслювали онлайн, а переможці «приймали» призи зі своїх будинків.

Торік серіал був номінований у 19 категоріях найпрестижнішої телевізійної нагороди «Еммі» і отримав 10 нагoрод зокрема за «найкращий мінісеріал», «найкращий сценарій» та «найкраща режисура». А в січні під час 77-ї церемонії нагородження «Золотий глобус» робота отримала нагороди за найкращий короткий серіал та за найкращу роль другого плану у виконанні шведського актора Стеллана Скашгорда, що втілив на екрані образ Бориса Щербини.

Схожі новини