Передплата 2024 «Добрий господар»

Люди по всьому світу отримують пакунки з дивним насінням. Його вважають небезпечним

  • 02.08.2020, 17:15
  • 1 211

Кілька сотень людей зі США, Канади, Великої Британії та Нової Зеландії отримали з Китаю посилки з невідомими насінням, яке не замовляли

Про це повідомляє The Guardian.

Щонайменше в 27 штатах повідомили про отримання загадкового насіння. У посилках лежать чорне або біле насіння, хоча на пакунку наклеєні стікери, які вказують на те, що всередині прикраси або іграшки. Можливо, це зроблено для того, щоб посилки пройшли митницю. На них вказано адресу та ім'я одержувача і наклеєно стікер китайської пошти.

The Guardian пише, що лише у Флориді дивні посилки отримали понад 630 осіб. У Великій Британії — близько 100.

Міністерство сільського господарства США закликало громадян не саджати дивне насіння, а посаджене — знищити. Зараз у відомстві разом зі Службою митного і прикордонного контролю і британською владою намагаються з’ясувати, хто його розсилає. Деяке насіння схоже на кабачкове, інше — маленьке і чорне, тож, судячи з усього, в різних посилках воно різне.

У міністерстві не виключають, що посилки — частина шахрайської схеми: власники магазинів розсилають дешеві товари за випадковим адресами і штучно підвищують рейтинг, підробляючи позитивні відгуки.

Читайте також: Лікарі та опудало смерті: як кадри з Олімпіади породили ковідну теорію змови

У китайському Міністерстві закордонних справ заявили, що стікери китайської пошти — підробка, і попросили передати їх для розслідування.

The Business Insider раніше з посиланням на Інспекцію з питань здоров’я тварин і рослин писав, що рослина з іншої екосистеми може виявитися інвазивним видом і завдати шкоди сільському господарству штату. Крім того, в насінні можуть бути патогени або комахи, що зашкодять місцевим культурам.

Схожі новини