Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перевиборів не буде: суд відхилив скаргу Тшасковського

  • 02.08.2020, 12:55
  • 887

Верховний суд Польщі залишить без подальшого розгляду скаргу щодо президентських виборів від "Громадянської платформи", висуванцем якої був головний опонент Дуди Рафал Тшасковський

Відповідне рішення суд прийняв у суботу, інформує Onet.

Як повідомив суддя Александр Степковський, зміст скарги від «Громадянської платформи» виходить за межі положень, окреслених у виборчому кодексі. Також не було надано належних доказів на підтримку зазначених у скарзі претензій, як це вимагається виборчим кодексом.

На думку суду, скарга «Громадянської платформи» не стосувалася самого процесу голосування та визначення результатів голосування, а оскарження законодавчих змін щодо виборчого процесу має здійснюватися через іншу процедуру.

Загалом суд отримав понад 5,8 тисяч скарг. З них 65 він вже визнав виправданими, але такими, що не можуть вплинути на результат виборів.

Читайте також: Піти на теледебати Тшасковський не ризикнув. І шампанське дісталося Дуді

Нагадаємо, у другому турі президентських виборів у Польщі, що проходили 12 липня, перемогу з невеликим відривом здобув попередній президент Анджей Дуда.

Дуда здобув підтримку 51,03% виборців, тоді як його опонент, мер Варшави Рафал Тшасковський — 48,97%.

«Громадянська платформа» подала скаргу щодо результату президентських виборів до Верховного суду в середині липня, зазначаючи, що Анджей Дуда використовував адмінресурс під час своєї виборчої кампанії.

Схожі новини