Передплата 2024 «Добра кухня»

Побиття жінки у поїзді: яке покарання "світить" злочинцю

  • 02.08.2020, 08:55
  • 1 484

Прокуратура міста Києва в суботу повідомила, що затриманому чоловікові, який підозрюється у спробі зґвалтувати жінку у вагоні потягу «Маріуполь-Київ», загрожує до семи років позбавлення волі

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«За погодження місцевої прокуратури слідчим відділом відділу поліції на станціях залізничного транспорту Г У Нацполіції у м. Києві чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 2 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. У суботу, 1 серпня 2020 року, Солом’янським районним судом столиці підозрюваному обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строком до 28.09.2020 року включно. За вчинене йому загрожує до 7 років позбавлення волі», — йдеться в повідомленні пресслужби столичної прокуратури.

1 серпня стало відомо, що на пасажирку поїзда № 84 сполученням Київ-Маріуполь було здійснено напад, зловмисника, 45-річного раніше судимого чоловіка затримали. «Застосувавши фізичну силу до жінки, п’яний зловмисник намагався задовольнити статеву пристрасть. За даним фактом слідчі розпочали два кримінальних провадження», — повідомили у столичній поліції.

«Укрзалізниця» попросила у постраждалої пасажирки вибачення за інцидент, наголосивши на нагальній необхідності поновлення супроводження поїздів далекого сполучення під час руху співробітниками Національної поліції для повної безпеки пасажирів.

Читайте також: У мережі показали фото ловеласа із потягу Маріуполь-Киів

Водночас заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, реагуючи на інцидент у фейсбуці, заявив, що «з точки зору безпеки було б правильно, щоб адміністрація „Укрзалізниці“ на оплачуваній основі забезпечувала найм охорони для супроводу прямування пасажирських поїздів на основних маршрутах».

Нині в українських поїздах фактично відсутні правоохоронці. Вони були позбавлені функції гарантування громадського порядку там у 2013 році.

Схожі новини