Передплата 2024 «Добра кухня»

Вакцина від ГРВІ допоможе боротись із коронавірусом?

  • 01.08.2020, 14:50
  • 814

МОЗ ініціюватиме розширення вакцинації від грипу для стримування коінфекції з Covid-19

Міністерство охорони здоров'я ініціюватиме розширення вакцинації від грипу в період сезонного зростання захворюваності на грип для стримування виникнення коінфекції з Covid-19, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише Інтерфакс.

«У період сезонного зростання захворюваності на ГРВІ проводитимемо вакцинацію всіх від грипу, бо це надійний захист від грипу в час, коли ми можемо очікувати одночасну циркуляцію коінфекції, яка об'єднуватиме грип з коронавірусом», — сказав він на брифінгу в суботу.

Ляшко уточнив, що МОЗ має намір забезпечити Україну необхідною кількістю вакцини від грипу в 2020 році.

«Ми вживаємо всіх заходів, щоб в Україну прийшла необхідна кількість вакцин для всіх, хто хоче вакцинуватися, а також для того, щоб захистити медиків, які надають допомогу людям з Covid-19», — сказав він.

Також Ляшко нагадав, що Україна сподівається отримати вакцину від Covid-19 в рамках альянсу COVAX, в кількості, яка дасть змогу вакцинувати 20% населення.

«Ми ведемо переговори і вступаємо в альянс COVAX, який гарантовано дасть Україні вакцини для вакцинації 20% населення: це близько 8 млн доз», — сказав він.

За словами Ляшка, наразі тривають переговори про умови отримання Україною цієї вакцини.

Також Україна веде переговори про можливості закупівлі вакцини від Covid-19 як коштом держбюджету для представників груп ризику, які не покриються в рамках COVAX, так і для забезпечення комерційних структур.

Схожі новини