Передплата 2024 ВЗ

Загибель Качинського спричинили два вибухи

  • 01.08.2020, 12:12
  • 1 566

Комісія Сейму Польщі назвала причини катастрофи літака

Комісія Сейму Польщі назвала причиною катастрофи літака президента Польщі Леха Качинського у 2010 році під Смоленськом два вибухи. Про це повідомляє «Польське радіо».

У Сеймі Польщі оприлюднили результати роботи парламентської комісії з повторного вивчення причин Смоленської катастрофи 10 квітня 2010 року. В той день президентський авіалайнер Ту-154М Повітряних сил Польщі виконував рейс PLF101 за маршрутом Варшава — Смоленськ, але при заході на посадку на аеродром Смоленськ-Північний розбився.

Загинули всі, хто знаходився на його борту 96 осіб — 88 пасажирів і 8 членів екіпажу; в їх числі президент Польщі Лех Качинський і його дружина Марія Качинська, а також відомі польські політики, майже все вище військове командування і громадські та релігійні діячі. Вони летіли до Росії на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського розстрілу.

В результаті проведеного комісією Сейму розслідування встановлено, що на борту Ту-154М сталися два вибухи — в районі лівого крила і в центральному відсіку літака. На уламках літака були виявлені сліди тротилу, гексогену і пентріту. Той факт, що мали місце вибухи, підтверджується, з одного боку, характером пошкодження літака і розташуванням його уламків, а з іншого, травмами загиблих.

На адресу російських слідчих прозвучало звинувачення в тому, що, розслідуючи причини аварії польського літака, вони намагалися приховати докази вибухів на його борту.

Схожі новини