Передплата 2024 «Добрий господар»

Коли розпочнеться навчальний рік у студентів: пояснення

  • 31.07.2020, 15:22
  • 1 438

Університети можуть самі визначати, коли та в якій формі розпочинати навчання

Новий навчальний рік в українських вищих навчальних закладах може розпочатися з 1 вересня, проте ВНЗ, відповідно до закону про вищу освіту, мають право самостійно визначати форми навчання та організації освітнього процесу, повідомляє пресслужба Кабміну.

Зазначається, що вчена рада закладу вищої освіти ухвалює рішення з питань організації освітнього процесу та визначає строки навчання на відповідних рівнях.

Читайте також: Державне замовлення у виші: стало відомо де і скільки?

«В Україні фактично 1,2 млн студентів, і важливо, щоб навчальний процес для них проходив у безпечних умовах. Рішення про те, чи будуть студенти вчитися дистанційно, чи будуть ходити в університет, треба ухвалювати з огляду на епідеміологічну ситуацію в кожному конкретному регіоні. Звичайно, що всі рішення треба ухвалювати з огляду на безпеку наших дітей», — зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Водночас Міністерство освіти і науки рекомендує закладам вищої освіти планувати початок навчального року з урахуванням карантинних обмежень, встановлених урядовою постановою № 641. У разі сприятливої ситуації МОН рекомендує розпочати 2020/2021 навчальний рік за таким розкладом: для студентів 1 курсу (ОС Бакалавр), які цього року вступають на навчання до закладів вищої освіти, — у період з 1 до 15 вересня 2020 року; для студентів старших курсів, починаючи з другого, — з 1 вересня 2020 року; для студентів О С Магістр першого року навчання — у період з 11 до 15 вересня 2020 року.

Схожі новини