Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вертолітний майданчик буде біля реанімаційного відділення

До Львівської лікарні швидкої допомоги хворих хочуть доставлять вертольотом

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги — амбітні плани: ще цього року тут хочуть облаштувати вертолітний майданчик, аби найшвидше доставляти важких хворих. Про це «Високому Замку» розповів директор лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Вертолітний майданчик має бути біля реанімаційного відділення. Зараз вирішується питання із численними дозволами авіаційних служб, розробляється проєкт майданчика. Його вартість становитиме близько 5 мільйонів гривень. «Будемо приймати важких пацієнтів з усієї України та з нашого регіону для лікування у нашій лікарні, — сказав Олег Самчук. — Це хворі з політравмами, інфарктами, інсультами, кровотечами тощо, у порятунку яких велику роль грає час. Для перевезення хворих будемо залучати гелікоптери, які є на балансі ДСНС. Також один вертоліт планують подарувати нам польські інвестори».

Лікарня швидкої допомоги — перша у Львові, де з"явиться вертолітний майданчик. Декілька років тому плани спорудити вертолітний майданчик мав Військово-медичний клінічний центр Західного регіону. Але для цього планували спочатку спорудити на території шпиталю новий дев’ятиповерховий корпус, а на його даху робити місце посадки для гвинтокрила.

Схожі новини