Передплата 2024 ВЗ

Рада ЄС оновила список "безпечних" країн. Україна знову туди не потрапила

  • 30.07.2020, 18:10
  • 824

Рада ЄС у четвер переглянула список "безпечних" країн, для яких країни-члени повинні поступово скасовувати обмеження на подорожі на зовнішньому кордоні, і Україна у нього не потрапила

Про це повідомляє «Європейська правда».

Згідно з рішенням, у список не додали жодних нових держав. Водночас з нього викреслили Алжир.

Таким чином з 31 липня країнам-членам рекомендовано відкрити кордони для жителів 12 держав. Це: Австралія, Канада, Грузія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, а також Китай за умови підтвердження взаємності.

Це означає, що в"їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців.

Під час перегляду списку два тижні тому ЄС виключив з нього Сербію і Чорногорію. Наступний перегляд відбудеться за два тижні.

Критерії визначення третіх країн, жителям яких в’їзд до ЄС буде дозволено, включають, зокрема, епідеміологічну ситуацію і заходи стримування коронавірусу — такі, як соціальне дистанціювання, а також економічні та соціальні аспекти.

Стосовно епідеміологічної ситуації, у третіх країнах, для яких обмеження на в’їзд скасовуються, кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів і на 100 000 жителів має бути близькою до середнього показника по ЄС або нижчою.

Схожі новини