Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Заразилися на весіллі: на Буковині новий спалах коронавірусу

  • 30.07.2020, 12:57
  • 1 415

Святкові банкети без дотримання норм сприяють поширенню хвороби

На Буковині одразу 20 людей звернулися до лікарів із симптомами, що подібні до симптомів коронавірусу. Всі вони були присутні на святкуванні весілля. Про це повідомляє molbuk.ua.

У коментарі виданню головна санітарна лікарка Наталія Гопко пояснила, що результати дослідження підтверджують захворювання серед гостей великих банкетів на весіллях чи хрестинах. Такі випадки реєструють протягом останніх двох тижнів.

«Зараз маємо інформацію приблизно про 20 хворих із числа гостей одного урочистого заходу», — коментує лікарка.

Наталія Гопко пояснює, що це закономірна ситуація, якщо зважати на пожвавлення контактів між людьми, відновлення банкетів, подорожі і недотримання масквого режиму з соціальною дистанцією.

Якщо є банкет на 50 людей, значить, заклад має бути на 250 квадратних метрів. Цього ніхто не дотримується. Я розумію, що всім хочеться радості, спілкування, але потрібно пам’ятати, що навіть молоді дужі люди можуть принести хворобу додому і спровокувати важкий перебіг хвороби у своїх рідних", — говорить Наталія Гопко.

За словами лікарки, впродовж кількох тижнів за кількістю хворих лідирують Кіцманський район, Путильський район та Чернівці

Схожі новини