Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівська міськрада заборонила кнопкодавити

Відповідне рішення депутати ухвалили на останньому засіданні сесії

Львівська міськрада визнала неприпустимим неособисте голосування на засіданнях колегіальних органів мерії (сесії, засіданнях комісій. — Авт.), а також прийняла положення, що регламентує дії присутніх на засіданні у разі виявлення факту порушення.

Депутати Львівської міськра­ди, як і їхні «старші колеги» з Верховної Ради, грішать кноп­кодавством, тобто голосують «за себе і за того хлопця». Тепер за це їх битимуть по руках. Хоча чому тільки тепер?..

На одному з нещодавніх за­сідань сесії міськради депута­та Віталія Свіщова спіймали на кнопкодавстві. Грубе порушен­ня регламенту ради помітив член депутатської комісії закон­ності, депутат Андрій Шевців.

«Неодноразово було поміче­но випадки такого порушення, однак досі не було механізмів, щоб можна було підтвердити ці факти й відреагувати на них, — розповіла „ВЗ“ завідувач­ка міського сектору з питань доброчесності та запобігання корупції Леся Гудима-Місе­юк. — Цим рішенням хочемо за­хистити міськраду від негатив­них наслідків таких дій і осуду за відсутність належного реагування».

Відтепер якщо у сесійно­му залі буде зафіксовано факт кнопкодавства, розгляд пи­тання зупинять. Головуючий на засіданні (мер або секре­тар міської ради) має встанови­ти присутність депутата у залі, а якщо той відсутній — повідомити міськраду про виявлений факт порушення. Головуючий дору­чає лічильній комісії вилучити картку такого депутата та про­вести повторне голосування. А профільна комісія має невід­кладно підготувати повідомлен­ня про порушення.

Схожі новини