Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На вибори «слуги» хочуть узяти у поміч... Богородицю

Чи­мало селян заклеюють “богохульну” рекламу

У ці дні чимало селян Тернопільщини надибують у своїх брамах церковні календарі гарного поліграфічного виконання. Й охоче беруть презенти від невідомців. Але коли у хаті розгортають ці аркуші, бачать, що у правому верхньому куті від зображення Богородиці на цій картонці хтось припасував агітаційний (і цілком недоречний на таких речах) напис — «Слуга народу»…

Слід розуміти, календарі з Дівою Марією, на яку молитимуться парафіяни, виготовив хтось із представників владної партії. Хочуть у такий спо­сіб завоювати серця богомільних виборців, точні­ше, їхні голоси на майбутніх виборах до місцевих органів влади.

Мініатюрним шрифтом унизу ка­лендаря зазначено, що цю продукцію виготовле­но на обладнанні кандидата. Якого саме — не вка­зано. Мабуть, роздаватимуть її повсюдно.

Президент Зеленський не раз казав, що його команда дистанціюватиметься від релігійного життя, не втручатиметься у нього. Але як тільки почала відчувати стрімке падіння підтримки гро­мадян, про свою обіцянку забула. Вирішила вико­ристати ще й «церковний» ресурс для поліпшення свого становища.

Чи допоможе така відверта (і незаконна до по­чатку виборчої кампанії) агітація? Точно, ні. Чи­мало селян заклеюють «богохульну» рекламу. За кого голосувати, вони уже знають — і жодна нав’язлива спекулятивна агітація не змусить їх змінити свою думку.

Схожі новини