Передплата 2024 «Добрий господар»

Під Мінськом затримали озброєних "зелених чоловічків"

  • 29.07.2020, 17:35
  • 729

У Білорусі повідомили про затримання під Мінськом 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії Вагнера. Ще одного затримали на півдні країни

Про це повідомила офіційна білоруська інформаційна агенція «БелТА».

Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для «дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії». «При собі росіяни мали по невеликій ручній поклажі, і на всіх — 3 великих важкі валізи, які завантажували у транспортний засіб відразу кілька чоловіків», — йдеться у повідомленні.

Після прибуття в столицю в ніч з 24 на 25 липня група заселилася в один з готелів Мінська і повинна була виселитися 25 липня, проте покинула готель 27 липня і переїхала в один із санаторіїв Мінського району.

За даними адміністрації санаторію, приїжджі привернули увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою та одноманітним одягом у стилі мілітарі.

«Алкоголю не вживали, розважальних закладів не відвідували, трималися відособлено, намагаючись не привертати до себе уваги. Вони невеликими групами уважно вивчили територію та оточення санаторію», — зазначається у повідомленні.

Крім того, правоохоронці повідомили, що затримали ще одного чоловіка на півдні країни.

Читайте також: Лукашенко пригрозив Росії війною з НАТО, якщо вона буде і далі «пресувати» Білорусь

Видання також опублікувало прізвища і дати народження затриманих, серед яких є найманці, які воювали на Донбасі проти України та у Сирії на боці режиму Башара Асада.

Варто відзначити, що раніше президент країни Олександр Лукашенко заявляв, що для дестабілізації ситуації в Білорусі можуть бути використані підготовлені бойовики приватних військових компаній. Про це також говорив державний секретар Ради безпеки Р Б Андрій Равков.

Схожі новини