Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«200-бальники кажуть, що їм допоміг карантин»

За підсумками ЗНО, 62 випускники Львівщини отримали найвищий результат

Тестуванням з хімії завершилася основна сесія ЗНО-2020. Центр регіонального незалежного оцінювання вже має результати тестування з усіх предметів, окрім підсумку додаткової сесії. Цьогоріч випускники Львівщини отримали найкращий результат, порівняно з попередніми роками, — 62 учні склали ЗНО на 200 балів! Семеро з них отримали по 400.

Торік наша область за підсумками ЗНО була на другому місці після Ки­єва. На Львівщині було двоє випус­кників, що склали ЗНО на 400 балів, а по 200 балів отримав 41 випускник. Що ста­ло причиною того, що таку гарну цифру «двістібальників» дала наша область, жур­наліст «ВЗ» запитала у директора Львів­ського регіонального центру оціню­вання якості освіти Лариси Середяк.

— Це надзвичайно високий рівень — 62 випускники отримали по 200 балів, — каже Лариса Середяк. — Я запитувала у декого з 200-бальників і у тих, хто отри­мав по 400 балів, що вплинуло на такий високий результат. Кажуть, допоміг ка­рантин. У школі їх не навантажували, а вдома займалися тільки предметами, які треба було для ЗНО.

— З якого предмета найбільше 200-бальників?

— З хімії — шість, біології — вісім, історії України — 10, англійської мови — п’ятеро плюс один випускник минулих років, мате­матика — 15, фізика — 12. Мало 200-бальни­ків з української мови — лише троє.

— Яка школа дала найбільше 200-бальників?

— Фізико-математичний ліцей у Льво­ві. Цілий клас має високу успішність, і ці випускники отримали найвищі бали. А це 26 осіб! У них є по 200 балів з мате­матики, фізики, біології, хімії і української мови та літератури. Вперше фізмат-лі­цей «заробив» 200 балів з української мови.

Це результати основної сесії. Ще хтось може додатися з 200 балами на до­датковій сесії. Остаточні результати бу­дуть не раніше вересня.

Схожі новини