Передплата 2024 «Добра кухня»

У РНБО готують "несподіванку" для російських окупантів

  • 29.07.2020, 16:55
  • 5 008

У відповідь на заплановані російські військові навчання "Кавказ-2020" Україна може провести свої навчання "в досить несподіваних місцях"

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов в ефірі телеканалу «Україна 24». За його словами, ризики військової загрози для південних областей України є, однак на території Миколаївщини та Херсонщини «все закрито щільно».

«Те, що стосується території Миколаївської та Херсонської областей, все закрито щільно. Але ми розуміємо, з ким ми можемо мати війну — з Російською Федерацією. Применшувати її сили — велика помилка», — сказав Данілов.

Він також підкреслив, що Україна не є одинокою в протистоянні російській загрозі, а може покластися на підтримку міжнародних партнерів.

«Нещодавно закінчилися великі навчання НАТО в Чорному морі „Сі Бриз“. Ви бачили, скільки країн там брали участь. Це дозволяє зрозуміти, що ми не залишимося один на один у критичній ситуації. Можуть бути і навчання паралельно з „Кавказ-2020“, причому в досить несподіваних місцях. Де будуть проходити у вересні навчання — побачимо згодом», — підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: Генерал США назвав можливе місце нового удару Росії по Україні

На запитання, чи будуть такі навчання дратувати Росію, Данілов відповів: «Що значить дратувати? Ми живемо в своїй країні, наше завдання — її захищати. Якщо когось буде наша поведінка дратувати, ми не будемо на це звертати увагу».

Схожі новини