Передплата 2024 «Добрий господар»

Долар може втратити свій статус: аналітики налякали прогнозом

  • 29.07.2020, 10:35
  • 917

Goldman Sachs Group вважає, що положення долара США як світової резервної валюти перебуває під загрозою, про що свідчить недавнє зростання цін на золото

Про це пише Bloomberg.

На думку стратегів Goldman, долар стикається з декількома ризиками, а саме: курс Федерального резерву США може зміститися в сторону «інфляційного ухилу», зростання політичної невизначеності і побоювання, пов'язані з черговим сплеском коронавірусної інфекції в країні.

Накопичення заборгованості в результаті пандемії може призвести до ескалації страхів.

Рекордне ралі золота відображає неабияке занепокоєння щодо світової економіки. Банк підвищив свій 12-місячний прогноз цін на золото з 2 тис доларів до 2,3 тис доларів за унцію.

Падіння долара відбувається на тлі прогнозів знецінення долара після історичної угоди країн Європейського союзу, які схвалили пакет заходів для порятунку економіки від коронавірусу, що підштовхнуло зростання євро і призведе до першого в історії випуску спільного боргу.

Читайте також: Фінансисти розповіли, чого слід чекати від курсу валют після скасування карантину

Для Goldman Sachs рівень боргу в США, який зараз перевищує 80% валового внутрішнього продукту країни, і в інших країнах підвищує ризик того, що центральні банки та уряди можуть допустити прискорення інфляції.

«У результаті роздуті баланси центробанків і величезна пропозиція грошей створюють «велику ймовірність того, що в майбутньому, після нормалізації економічної активності, у центральних банків та урядів з'явиться спокуса для підвищення інфляції з метою полегшення накопиченого боргового тягаря», — кажуть аналітики Goldman .

Схожі новини