Передплата 2024 «Добрий господар»

Дитячі табори готуються до відкриття вже з 1 серпня

  • 28.07.2020, 15:53
  • 836

Але не у всіх регіонах

Відкриття конкретного дитячого табору в Україні залежатиме від того, в якій із чотирьох карантинних зон він перебуватиме.

Працюватимуть лише заклади в регіонах, які перебувають в зеленій і жовтій зонах.

Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 28 липня.

«Коли регіон перебуває в зеленій і жовтій зоні — буде дозволена робота дитячих таборів, починаючи з 1 серпня, а в регіонах, які перебувають в помаранчевій і в червоній, буде заборонено відкривати дитячі табори», — розповів Степанов.

Нагадаємо, МОЗ ділитиме регіони на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони залежно від рівня заповненості ліжок (щоб не перевищував 50%), кількості тестувань на 100 тисяч громадян, відсотка виявлення хворих і динаміка захворюваності.

Регіон може перейти в іншу зону, коли 5 днів поспіль поліпшується хоча б один із чотирьох показників.

«Зелена зона — це загально обов’язкові вимоги, які сьогодні є: не можна заходити у громадські будівлі без маски на обличчі, потрібно дотримуватися соціальної дистанції, необхідно мити руки й обробляти їх антисептиком, і одна людина на п’ять квадратних метрів», — розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише Українська правда.

За його словами, жовта — це «буферна зона», яка не дуже відрізняється від «зеленої» за обмеженнями, але стає попереджувальною. У цьому періоді заборонено відвідувати будинки літніх людей, лікарні, соціальні установи.

«Червона — це найкритичніша зона, в якій закривається все, як у нас було в березні-квітні на території всієї держави», — додав Ляшко.