Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Переговори з Путіним: Зеленського закликали оприлюднити запис телефонної розмови

  • 28.07.2020, 16:55
  • 931

На сайті Офісу президента з'явилася петиція з вимогою опублікувати телефонну розмову глави держави Володимира Зеленського з російським лідером Володимиром Путіним

Петиція з відповідною вимогою була опублікована на сайті президента.

Автор петиції, Андрій Смолій, вимагає опублікувати телефонну розмову Зеленського та Путіна за 26 липня 2020 року.

«Враховуючи різну подачу офіційної інформації з боку Офісу Президента України та сторони Адміністрації президента РФ, в частині питання по звільненню заручників Кремля, утримуваних на території ОРДЛО та врегулювання „внутрішньоукраїнської кризи“, як зазначила сторона держави-агресора, українське суспільство цікавить реальний стан речей та реальний предмет розмови президентів Зеленського та Путіна», — пише автор петиції.

Він зазначив, що велике занепокоєння викликають озвучені з української сторони питання, щодо Конституції України, децентралізації, законодавства про вибори до органів місцевого самоврядування і так званий «особливий статус», що взагалі не може бути предметом обговорення з президентом держави-агресора, адже є виключно внутрішньоукраїнськими питаннями.

«Важливо опублікувати стенограму/запис розмови задля зняття напруги в суспільстві, особливо в контексті чергового „перемир'я“ на Донбасі, яке викликає чимало питань серед українських громадян та військових», — йдеться в тексті петиції.

Щоб президент розглянув і відповів на петицію, її повинні підписати 25 тисяч громадян. Наразі петицію підписали 1038 осіб.

Читайте також: Петиція про відставку президента набрала необхідну кількість голосів

Нагадаємо, 26 липня з ініціативи української сторони відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з президентом України Володимиром Зеленським.

Пресслужби Кремля і Офіс президента дали різні акценти в повідомленнях для ЗМІ.

Схожі новини