Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Подарунковий сертифікат у СІЗО коштує 12 тис грн

  • 27.07.2020, 18:11
  • 952

Послуга набирає популярності

Місяць перебування у платній камері Київського СІЗО коштує 12 тис. грн. Про це в ефірі програми «Сніданок з 1+1» повідомив міністр юстиції України Денис Малюська

«Послуга вже популярна, вже купляють. Як мінімум 4 сертифікати були придбані в перші години після запуску послуги, і вже 28 тисяч гривень у нас на рахунках. (Вартість сертифікату — ред.) залежить від міста, тому що там є опції (на сайті онлайн-будинку юстиції — ред.): можна обрати строк — день, тиждень, місяць і місце розташування слідчого ізолятора, і це коштує від 1000 до 12 000 гривень. Київський СІЗО — це 12 тисяч гривень. До речі, 2 сертифікати придбані саме по 12 тисяч гривень. Це за місяць перебування», — заявив Малюська.

Він зазначив, що передбачити попит на подарункові сертифікати на користування послугами платних камер у українських слідчих ізоляторах неможливо.

«Ми прибрали необхідність вказувати точні дати перебування в СІЗО, а онлайн-оплата вже і так існувала. На пошту до вас приходить документ, оформлений візуально з фото платних камер в СІЗО. Скільки б ми не отримали за них — це будуть ті кошти, які ми заробимо, щоб навести лад в СІЗО і перестати утримувати людей там в жахливих умовах», — зауважив Малюська.

Схожі новини