Передплата 2024 ВЗ

У середу на Сихові відкриють стінопис, присвячений Митрополиту Андрею  

  • 27.07.2020, 12:39
  • 629

Художники працюють над його втіленням у реальність

29 липня у Львові відбудеться чимало заходів з нагоди відзначення 155-ої річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Однією з головних подій буде відкриття муралу з його зображенням на Сихові.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«У межах 155-ліття з дня народження митрополита Андрея Шептицького триває нанесення присвяченого йому муралу на будівлю на вулиці Червоної Калини, 64. Малюнок символізуватиме велич цієї постаті. Ми очікуємо, що наступного тижня цей мурал буде відкрито.

Локація вибрана невипадково, адже тут проходить дуже багато львів’ян, які зможуть щодня бачити митрополита. У цьому й була наша головна ідея — показати Андрея Шептицького в двох іпостасях: його велич та, водночас, близькість до людей. Запрошуємо всіх наступного тижня на відкриття цього муралу", — розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

На муралі митрополита Андрея Шептицького зображено двобічно: з однієї сторони — як молодого графа та мецената, а з іншої — як мистецького та громадського діяча, якого зображує український галицький художник Михайло Мороз. Над муралом працюють такі художники: Святослав Владика, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, Глафіра Щербак та група Sacred Universe.

Схожі новини