Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові на хабарі спіймали прикордонника

  • 27.07.2020, 12:50
  • 882

Керівника підрозділу затримали під час отримання 600 доларів США, які він вимагав від підлеглого

У Львові командира групи Державної прикордонної служби затримали у неділю, 26 липня, під час отримання 600 доларів США. За інформацією прес-служби СБУ, посадовець систематично вимагав хабарі з підлеглих.

«За даним досудового слідства, посадовець налагодив корупційний механізм вимагання грошей з підлеглих. За різні суми він вирішував питання щодо переведення на інше місце несення служби, ненаправлення у відрядження на більш складні прикордонні ділянки, а також уникнення відповідальності за прогули», — повідомили у прес-службі СБУ.

35-річного посадовця затримали у Львові на Сихові під час отримання 600 доларів США, які він вимагав від свого підлеглого за погодження переведення до іншого органу охорони державного кордону. А також розповіли, що, зі слів підлеглих, керівник підрозділу систематично вимагав хабарі.

Наразі в СБУ не повідомляють, про який саме підрозділ йдеться, адже тривають слідчі дії. Проводять обшуки за місцем роботи та проживання затриманого.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Встановлюють усі обставини правопорушення та інших осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Схожі новини