Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Нобелівську премію мені», - Кадиров

  • 27.07.2020, 09:15
  • 888

Глава Чечні вважає, що гідний однієї з найпрестижніших міжнародних премій

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що вважає несправедливими санкції Держдепартаменту США щодо себе, оскільки він досяг успіху в боротьбі з міжнародним тероризмом, на відміну від американців.

«Ми зупинили війну, знищили міжнародний тероризм. Нобелівську премію мені треба дати за перемогу над тероризмом, а вони, навпаки, мене під санкції. Несправедливо!», пише Інтерфакс

Він зазначив, що в той же час США не можуть впоратися з тероризмом на Близькому Сході.

«Не може Америка нічого зробити, а ми завдяки президенту Володимиру Путіну навели порядок, мирно живемо, розвиваємося. 1,5 млн населення спокійно живе, і відчуваємо себе як вдома. В Афганістані, Лівії щодня вбивають людей під керівництвом США, Сирія, Ірак. Хто господар всього цього? «- додав глава Чечні.

Раніше Кадиров заявив про те, що жителі республіки готові увійти слідом за ним в «чорний список», в який він був внесений державним департаментом США.

У минулий понеділок державний департамент США вніс Кадирова в «чорний список», звинувативши в порушеннях прав людини. Крім того, цей захід американського зовнішньополітичного відомства застосована відносно його дружини Медні Кадировою, а також дочок Айшат і Хадижат.

У заяві держдепу, поширеному від імені держсекретаря Майка Помпео, зокрема, йдеться про те, що відомство «має велику кількість достовірної інформації про те, що Кадиров несе відповідальність за численні серйозні порушення прав людини, в тому числі тортури і позасудові вбивства».

Тим часом Кадиров зазначив, що введення санкцій означає, що його вважають впливовою фігурою міжнародного рівня.

«Ми, навпаки, повинні пишатися. Значить, нас знають. Нас в політиці ставлять на світовий рівень. У глобальних питаннях наше ім'я має значення», — сказав глава респубклікі.

Кадиров також повідомив, що ніколи не поїхав би в Америку, якщо б і запрошували.

Схожі новини