Передплата 2024 ВЗ

Курс долара перетне психологічну позначку: аналітик дав невтішний прогноз

  • 25.07.2020, 19:55
  • 7 588

В Україні курс долара до кінця липня може подорожчати з 27,88 до 28,45 грн/долар. Водночас за сприятливих умов американська валюта може подешевшати до 27,65 грн/долар

Такий коментар OBOZREVATEL озвучив аналітик RoboForex Андрій Гойл.

«Долар США на фінальному тижні липня може залишатися в межах 27,65−28,45 грн (офіційний курс становить 27,88 грн). Євро проторгується в діапазоні 32,00−33,00 грн», — розповідає аналітик. Всього він називає кілька причин для такої тенденції:

Обережне ставлення до нового глави НБУ Кирила Шевченка. Поки учасники ринку не впевнені, яким шляхом піде глава регулятора, чи буде утримувати курс долара.

Другий важіль тиску на гривню — психологічний. На ринку і в кулуарах продовжують обговорювати бюджетний орієнтир на 2020 рік на рівні 30 грн за долар.

«Курс рухається в цей бік, але що з ним буде далі? Чи достатньо „комфортно“ буде економіці за такої вартості долара і чи допоможе це відновленню економічної системи після коронавірусу? Чи не завадить залученню зовнішніх кредитів і чи не погіршить інвестиційну привабливість України? Відповіді на ці питання повинні прозвучати на рівні влади, а поки їх немає, валютний сектор „нервує“ й „ухиляється“ від ризиків», — відзначає аналітик.

Зовнішній фон для гривні зараз особливої загрози не несе, але якщо на глобальних ринках капіталу почнуться розпродажі (сигнали щодо цього присутні), валюта України теж потрапить до загального «потоку песимізму».

Читайте також: Фінансисти розповіли, чого слід чекати від курсу валют після скасування карантину

Нагадаємо, 29 березня Кабінет міністрів поновив макроекономічний прогноз для України, розробляючи зміни до держбюджету через коронавірус COVID-19. У ньому зазначено курс гривні щодо долара в середньому за рік — 29,5 грн.

Схожі новини