Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Австрія закинула українців у "червоний список"

  • 25.07.2020, 14:15
  • 1 446

Австрія з півночі понеділка, 27 липня, вводить нові обмеження на в'їзд з 32 країн або районів з високим ризиком зараження коронавірусом

Про це повідомляє OE24.

Для громадян третіх країн, які не є вихідцями з ЄС, ЄЕЗ або Швейцарії, таких як українці, застосовується заборона на в'їзд. Але якщо громадяни цих країн прибули з Шенгенської зони, їм потрібно надати негативний результат ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше ніж за 72 години до в'їзду.

Після в'їзду в країну ці особи також повинні пройти 10-денний карантин. Для цього необхідно надати підтвердження про розміщення; витрати вони повинні нести самостійно.

У «червоному списку» австрійського уряду перебувають: Албанія, Бангладеш, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Болгарія, Єгипет, Індія, Індонезія, Іран, Косово, Мексика, Молдова, Нігерія, Пакистан, Перу, Португалія, Румунія, Росія, Північна Македонія, Сенегал, Сербія, США, Туреччина, Україна, Філіппіни, китайська провінція Хубей, Чилі, Чорногорія, Швеція, Еквадор, ПАР.

Винятки із заборони на в'їзд для громадян третіх країн поширюються на медиків, сезонних працівників або дипломатів. Але якщо вони приїжджають не з безпечних країн, то все одно повинні здати ПЛР-тест.

Читайте також: Туреччина відкрила свої кордони для іноземних туристів

Австрійці, громадяни ЄС і ЄЕЗ, а також громадяни Швейцарії, які прибувають із зони ризику, в якій відсутня стабільна ситуація з Covid-19, наприклад Румунія, Сербія, Боснія, Чорногорія, Швеція, Росія або США, повинні мати медичне свідоцтво (негативний тест ПЛР) або провести тест ПЛР протягом 48 годин після в'їзду.

Зазначимо, що в Австрії знову посилили низку коронавірусних обмежень, зокрема ввели обов'язкове носіння масок в супермаркетах, поштових відділеннях та відділеннях банків.

Нагадаємо, що в"їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону.

Схожі новини